Silmäsairauksien talon ovet avautuivat 24.4.2018

Silmäsairaudet.fi tarjoaa Suomen yliopistosairaaloiden asiantuntijoiden tuottamaa luotettavaa tietoa silmäsairauksista sekä vinkkejä ja ohjeita omahoitoon kaikenikäisille!

Potilaille, läheisille ja ammattilaisille suunnattu sivusto sisältää laajan kattauksen tietoa silmäoireista ja –sairauksista, silmätutkimuksista ja –toimenpiteistä. Lasten ja nuorten silmäsairauksista on erillinen kokonaisuus.

Silmäsairauksien talo on rakennettu Tampereen yliopistosairaalan vetämänä, tiiviissä yhteistyössä muiden yliopistosairaaloiden kanssa. Silmäsairauksien talo kuuluu Terveyskylään ja nettisivut on avattu Virtuaalisairaala 2.0 –hankkeeseen liittyen. Silmäsairauksien talosta on tulossa myös ruotsinkielinen versio myöhemmin kesällä. Sivuja päivitetään tarpeen mukaan, ja palautetta sivuista ja sisällöistä toivotaan!

Sivuille pääsee osoitteesta Silmäsairaudet.fi tai www.terveyskyla.fi/silmasairaudet.

Mikä on Terveyskylä?

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän talojen tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä.

Potilaille tarkoitettuihin digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete tai hoitosuhde erikoissairaanhoitoon. Omahoito-ohjelmista osa tulee olemaan kaikille avoimia, osa on suunnattu vain hoidossa oleville potilaille.

Terveyskylän Omapolku-palvelukanava mahdollistaa sähköisen asioinnin asiakkaan ja hoitopaikan välillä sekä tarjoaa välineitä omahoitoon. Asiakkaan Omapolulle voidaan liittää potilasryhmäkohtaisia digihoitopolkuja. Nyt auki on 27 taloa. Vuoden 2018 loppuun mennessä taloja on muutama enemmän ja niissä on kymmeniä digihoitopolkuja sekä omahoito-ohjelmia eri potilasryhmille.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen, toimenpiteeseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen sekä tukemaan elämää pitkäaikaisen sairauden kanssa. Palvelut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiseen sairaalahoitoon.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Tyksin silmäklinikan sairaanhoitaja Emmi Hyyti on ollut tuottamassa sisältöjä Silmäsairauksien taloon. (Kuva:VSSHP)

 

teksti: Emmi Hyyti ja Terveyskylä.fi
sairaanhoitaja Tyks Silmäklinikka
projektikoordinaattori, Virtuaalisairaala 2.0 –hanke & Terveyskylä.fi

Tekijä: Noora Mensonen

Jäsenmaksu 2017, 2018, 2019 maksettu. Käyttäjätunnus ja salasana lähetetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *